SKOTTA
 

Met je Uil op Reis, editie Vietnam!

Orkie vervangen door Uiltje

Zoals jullie in mijn vorige travelblog over Thailand konden lezen, ben ik veel waardevolle shit verloren. Met als dieptepunt Orkie, zucht… ben hier nog niet bovenop. Maaarrrr ik heb saai maar wel goed nieuws, in Vietnam ben ik niks verloren, zelfs Uiltje (zie rechts) niet!

Tjah, waar moet ik nu dan over lullen? Dag 1 (Hanoi, Vietnam); Ik werd wakker in een knus hotelletje aan de grachten. De zon weerkaatst fel op het water, dit wordt een zalige dag! Vandaag heb ik een scooter gehuurd zodat ik Hanoi kan verkennen…..’ Nee nee, al die standaard reisblogs, hou op, dat gaan we anders doen;

Waar of niet waar?

Er volgen 5 mini verhaaltjes, aan jou de taak om te raden welke waar of niet waar zijn, succes en sterkte!

1) De avond voordat ik naar Hanoi vloog flink gaan stappen, om vervolgens half zat en te laat op het verkeerde vliegveld in Bangkok (jep, Bangkok heeft twee vliegvelden) te staan.

2) Iemand wijs gemaakt dat er krokodillen zwemmen in het smerigste riviertje van Vietnam, om er vervolgens samen baantjes in te gaan trekken.

3) Bij een kapper in Hanoi zelf mijn haar geschoren, geknipt en gewassen. En er nog voor betaald ook, ONGEKEND!

4) Me wijs laten maken dat het Wifi in Vietnam soms traag was omdat er haaien aan de kabels aan het knauwen waren.

5) Aan het strand, in de regen, een Vietnamese voetmassage gehad van een ladyboy.

Waarschijnlijk denk je nu, het is Patrick, het zal allemaal wel waar zijn. Helaas, FOUT. Ze zijn allemaal waar behalve de laatste (voetmassage), ik haat Vietnamese voetmassages! Oh, en het verhaal over de haaien is trouwens echt waar (zie nieuwsbericht)

Bronzen Reistip

Ben niet iemand die tips gaat geven over reizen aangezien hier al 2382374 blogs over zijn, Google is your best friend. Echter (op hoge uitzondering) wil ik aan alle reisliefhebbers onder ons toch graag één bronzen (brons, omdat ik deze kleur mooier vind als zilver en goud) tip meegeven;

Oriënteer je niet te veel met informatie dat online staat. Er wordt online veel gekopieerd en er worden te snel conclusies getrokken, wij (kudde dieren) geloven het allemaal maar. Voorbeeld: op vrijwel alle online media staat dat het eten prijzig is in Kuala Lumpur, Maleisië. Nou je kunt er prima van de straat eten (flink gerecht) voor 2,5 ringgit (50 eurocent), dit is mij in heel Thailand en Vietnam niet gelukt.

Ga het zelf ontdekken, loop bijvoorbeeld wat random wijken in en probeer daar eens eten te scoren. Ontmoet je eigen locals die jou travel tips kunnen geven. Dat is sowieso wel een beetje de charme van het reizen toch ;)?

Jeej! Tijd voor beelden

Tijd voor het echte werk, mijn beelden* van Vietnam. Denk dat mams en paps wel weer genoeg rebelse onzin hebben gelezen ;).

*Niet alle foto’s heb ik zelf geschoten, zo af en toe gaan de credits naar Wout (Instagram @Wout2.0).

bericht delen Skotta
Pin on PinterestShare on FacebookGoogle+share on TumblrTweet about this on TwitterEmail to someone
Patrick (aan het) Woord
Legergroene Inbound Marketeer | Werkend Reizen met een Uil | Dansen op lekkere Techhouse deuntjes | Word vrolijk van het woord 'Ongekend'