SKOTTA
charte

Peptalk met Charté, Handmade Bracelets for Men

Vandaag een interview met de heren (Paul en Thomas) van Charté,  betaalbare handgemaakte armbandjes.

Website: www.charte.nl
Speciale Skotta kortingscode: SKOTTA2016

1) Charté, vertel?

Wij zijn Charté gestart omdat wij beide geïnteresseerd waren in de accessoires branche. Hier zagen wij dat er in Nederland vrij weinig aangeboden werd aan diverse armbanden. De enige echt bekende armband merken zijn momenteel bracelet1alleen merken als Josh en Buddha to Buddha, die enkel leer en stalen armbanden bieden. Aangezien over de hele wereld gekraalde armbanden, anker armbanden en ander soort banden steeds populairder worden dachten wij dat wij hier goed op konden inspelen in Nederland. We zijn momenteel nog geen half jaar bezig en merken nu al hoe de vraag naar dit soort armbanden groeit. Wij hebben in deze tijd al veel geleerd over de wensen van de man als het gaat om armbanden, vandaar dat ons assortiment nog erg wisselend is, er verdwijnen armbanden en er komen veel nieuwe armbanden. Dit zal zeker nog een poos door blijven gaan.

2) Hoe lang kennen jullie elkaar?

We kennen elkaar al sinds de eerste klas van de middelbare school.

3) Hoe komen jullie op inspiratie, voor nieuwe collecties?

Ik zou het niet echt collecties noemen momenteel. We maken en verkopen wel steeds nieuwe armbanden, maar niet in een trend. Later willen wij wel collecties gaan uitbrengen. We kijken vooral naar wat we nu hebben en denken hier bij elke armband: hoe kan de kwaliteit van de armband verbeteren of hoe kan de armband nog mooier worden? Soms vervangen we slechts onderdelen van een armband, soms halen we armbanden in hun geheel uit ons assortiment en soms bieden we een tweede versie van de armband ernaast aan (Zoals de Tiger Eye Buddha en de Norwegian Buddha, de Lava en de Gold Lava). Ook kijken we naar het gedrag van onze klanten, zo merken we dat er meer behoefte is naar chique armbanden met hogere kwaliteit, dan goedkopere armbanden. Dat is ook de reden dat we vooral armbanden uitbrengen met kwalitatieve onderdelen zoals echte natuurstenen, deze worden ook meer gewaardeerd door onze dragers.

4) Wat maakt jullie anders?

Wij bieden mannen armbanden aan die per bestelling met de hand worden gemaakt op halve centimeters nauwkeurig. Waar andere webshops slechts 2 of 3 maten aanbieden, willen wij dat de klant zich verbonden voelt met zijn touwarmbandjesarmband en deze armband perfect bij hem past. We maken de armbanden dus met de hand waardoor we de kwaliteit van de armbanden kunnen controleren.

5) Toekomstplannen?

We willen met Charté een heus armbanden merk op de kaart zetten. We willen staan voor chique en betaalbare armbanden voor mannen met een geperfectioneerd en gevarieerd assortiment. Ons doel is om te horen:  ‘Hé! Mooie Charté armband heb je om!’.

6) Andere leuke feitjes of weetjes.

Skotta was onze eerste samenwerking met een blogger 😉

Website: www.charte.nl
Speciale Skotta kortingscode: SKOTTA2016

bericht delen Skotta
Pin on PinterestShare on FacebookGoogle+share on TumblrTweet about this on TwitterEmail to someone
SKOTTA REDACTIE
Wil jij het laatste nieuws, sneakers, urban outfits & kortingscodes ontvangen? Volg ons dan op Instagram of Pinterest. Of schrijf je direct gratis in voor onze SKOTTA nieuwsbrief, bovenaan in onze website.